Ananas Allergie

Voor de meeste mensen zijn ananassen erg gezond, maar bij een kleine groep mensen komt er ananas allergie voor. Bij een ananas allergie dient ananas vermeden te worden.

Ananas allergie

Bij een ananas allergie reageert het immuunsysteem erg heftig op een bepaald soort eiwit (allergeen). Het is dan ook het best dat deze groep mensen het allergeen waarvoor zij allergisch zijn, vermijden.

Symptomen ananas allergie

Bij veel allergieën krijgen mensen ongeveer dezelfde lichaamsreacties. Het hangt erg af van de mate van de allergie hoe sterk de allergie-reactie is. Ook kan een allergie-reactie verschillen van persoon tot persoon. In het ergste geval reageert het hele lichaam op het allergeen en moet er direct medische hulp gegeven worden. Bij twijfel, raadpleeg dan altijd de huisarts.

Wat zijn de meest voorkomende ananas allergie symptomen:

  • Huiduitslag

Huiduitslag komt bij veel voedselallergieën voor. De uitslag kan variëren van een lichte kleurverandering (meestal rood) tot bultjes. Het kan wel een aantal dagen duren voordat de huiduitslag weer helemaal verdwenen is.

  • Braken en diarree

Een normale reactie van het menselijk lichaam of giftige stoffen te verdrijven is braken en diarree. Braken en diarree kunnen voor uitdroging zorgen. Wanneer je te veel uitdroogt, kan dit gevaarlijk zijn en is het noodzakelijk om een arts te bezoeken.

  • Constipatie

Constipatie is een probleem van het spijsverteringskanaal. Mensen die last hebben van constipatie kunnen erg moeilijk naar het toilet. Meestal gaat constipatie na een tijdje vanzelf weer weg.

  • Buikkrampen

Vaak hebben mensen die iets eten waarvoor ze allergisch zijn, een tijd lang last van onderbuikkrampen. De buikkrampen zijn erg vervelend, maar verdwijnen meestal vanzelf.

  • Ademhalingsproblemen

Bij een allergie voor ananas, kan de tong en de keel vanbinnen erg opzwellen. De zwellingen kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. Een arts moet onmiddellijk geraadpleegd worden wanneer er ademhalingsproblemen ontstaan.

  • Anafylactische shock

De anafylactische shock is de ergste allergische reactie die je kunt krijgen. Bij een anafylactische shock reageert het hele lichaam op de allergie. Er treden enorme zwellingen op in het gezicht, oren en keel. Een persoon met zo’n heftige allergische reactie moet direct geholpen worden door een arts. Krijgt de patiënt geen hulp, dan kan het lichaam overgaan in een shock en zal de patiënt sterven.