Keel verzachtende smoothie

Heb je ook wel eens last van een zere keel? Drink dan voortaan deze keel verzachtende smoothie! Deze smoothie is een lekker zoet drankje en werkt goed tegen verkoudheid en keelonstekingen. Het is een heerlijk keel verzachtend drankje!

Wat je echt nodig hebt wanneer je keelpijn hebt, zijn heel veel vitamines! De keel verzachtende smoothie zit boordenvol met vitamines en is eigenlijk veel lekkerder dan keelsnoepjes. Heb je geen keelpijn maar wil je wel een lekkere smoothie? Dan is deze smoothie natuurlijk ook heel geschikt.

Het benodigde keukengerei

Om deze smoothie te bereiden heb je een blender of een sapcentrifuge nodig. Heb je trek in een iets dikkere smoothie, gebruik dan de blender. Heb je trek in een lekkere sapje, gebruik dan de sapcentrifuge. Wat je verder nodig hebt is een mes, snijplankje en een smoothieglas.

De gezonde ingrediënten

De onderstaande ingrediënten zijn voor 1 glas.

1 kleine ananas

3 wortels

½ komkommer

6 blaadjes salie

De bereiding

Van de ananas heb je alleen het vruchtvlees nodig. Schil de ananas met een mes of snijd de ananas met een ananassnijder. Snijd de ananas daarna in stukken. Boen de wortels goed schoon. Snijd daarna de puntjes en de bovenkanten van de wortels af. Snijd vervolgens de wortels in stukken. De komkommer kan je eventueel schillen, maar dat hoeft niet. Onthoud dat de meeste vitaminen net onder de schil van een vrucht of groente zitten! Daarna moet de komkommer in stukken gesneden worden. Doe vervolgens alle bereide ingrediënten in de blender of de sapcentrifuge. De blaadjes salie mogen ook in de blender maar liever niet in de sapcentrifuge! Gebruik je een sapcentrifuge? Hak dan de blaadjes salie fijn en voeg de blaadjes pas in het drinkglas toe. Giet als laatste de drank in je glas en gebruik het direct.

Deze smoothie is lekker en ook nog gezond!

Elke vrucht, groente en kruid heeft zijn eigen gezonde eigenschappen. Ananas levert vele mineralen en vitaminen. Ananas is vooral een goede leverancier van vitamine C. Ananas werkt ook ontstekingremmend en dat is wel zo makkelijk als je keelpijn hebt! Dat ananas gezond is, is wel duidelijk!

Het kruid salie heeft een ontsmettende werking en bevordert de genezing van wondjes. Als je keelpijn hebt, is de combinatie van ananas en salie ideaal. Ze vullen elkaar prima aan.

Wortels staan bekend om hun bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A en die is goed voor je ogen! Het is dus geen fabeltje dat wortels goed voor je ogen zijn!

De komkommer levert een behoorlijk hoeveelheid aan vitamine C en vocht. Komkommer is ook goed voor een mooie huid.