Ananas Afvallen

Probeer je al een tijdje een paar kilo’s kwijt te raken en lukt het maar niet? Veel mensen vechten jarenlang met hun gewicht. Het is ook niet gemakkelijk om kilo’s kwijt te raken, maar we hebben goed nieuws: ananas helpt bij afvallen!

Ananas is een heel gezonde vrucht met veel vitamines, goede enzymen en mineralen.Twee en een halve kilo in gewichten Om echt succesvol af te vallen kan de ananas je goed helpen, maar om heel eerlijk te zijn lukt dit niet zonder jouw inzet! Probeer echt minstens een half uur per dag te bewegen en let verder ook goed op de rest van je voeding. Eet dus niet te veel snacks en (ongezonde) tussendoortjes en voeg ananas toe aan je dagelijks eetpatroon!

Ananas is een heel lekkere zoete vrucht en ananas helpt je bij het gezond afvallen!

Ananas toevoegen aan je eetpatroon

Door een drastische verandering in je eetpatroon, kan je lichaam een beetje van slag raken. Laat je lichaam daarom altijd even wennen aan een nieuw eetpatroon. Als je normaal gesproken nooit ananas of ander fruit eet, is het verstandig om de ananas geleidelijk in je eetpatroon in te voeren. Eet dan niet te veel ananas in 1 keer, anders zou je last kunnen krijgen van buikkrampen. Tips om ananas in je dagelijks leven toe te voegen lees je hieronder.

Verse ananas

Eet liever verse ananas dan ananas uit blik.

Verse ananas als tussendoortje

Om gemakkelijk ananas te eten, kan je een stuk ananas in blokjes snijden en bijvoorbeeld meenemen naar het werk als gezond tussendoortje.

Een milkshake

Maak een milkshake door ananas, melk en ijsklontjes in de blender te doen. Lekker fris en heerlijk als ontbijt!

Ananas bij het avondeten

Gegrilde of gebakken ananas is heerlijk als bijgerecht voor bij het avondeten. Op deze manier ananas bereiden is gemakkelijk, snel en lekker. Lees in ananas bereiden hoe je ananas klaar kunt maken.

Kan je door ananas afvallen?

Het klinkt misschien beetje raar dat ananas je helpt bij het afvallen, want hoe kan dat? Hoe kan een fruit bijdragen bij het afvallen? Daar zullen wij je een antwoord op geven!
Gele meetlint

Ananas zorgt voor een goede spijsvertering

Door ananas te eten, zorg je voor een goede spijsvertering. Bij een goede spijsvertering, is het voor het lichaam makkelijker om te regelen wat het lichaam weer kan verlaten en wat het moet opslaan. Op deze manier voorkom je dat je lichaam onnodig voedsel opslaat.

Ananas geeft je een voldaan gevoel

Door de vele vezels en het hoge vochtpercentage in ananas, krijg je snel een voldaan gevoel.

Ananas en negatieve kilocalorieën

Ananas bevat maar weinig kilocalorieën, maar geeft je wel een voldaan gevoel. Er wordt zelfs gezegd dat ananas negatieve kilocalorieën bevat! Dit betekent dat het lichaam meer kilocalorieën nodig heeft om de ananas te verteren dan dat de ananas zelf heeft. Een plak ananas bevat ongeveer 40 kilocalorieën, maar het lichaam heeft wel 60 kilocalorieën nodig om die plak ananas te verteren. Ideaal!

Ananas is verantwoord zoet

Heb je een keer echt trek in een zoete snack? Grijp dan niet naar een reep, maar naar de ananas! Ananas is heerlijk zoet en voorkomt dat je verlangt naar zoete snacks.

Ananas goede en gezonde bijdrage

Zoals je gelezen hebt, is ananas een prima toevoeging aan jouw dieet om het afvallen te bevorderen. Daarbij is ananas ontzettend lekker en ook nog eens super gezond! Helaas bestaat er geen wondermiddel om snel kilo’s af te vallen en ook ananas is dit zeker niet. Ananas helpt je wel goed op weg, maar zelf moet je ook een eigen bijdrage leveren. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes met de weg naar een gezond gewicht!
Ananassen in mandje