Tropische ananas smoothie

Tropische ananas is een heerlijke, zoete smoothie. De ananas, samen met mango en banaan geven dit drankje een frisse, tropische smaak.

Verse ananas schijven voor in de smoothieDe tropische ananas smoothie is een vrij dikke smoothie. Daarom is deze smoothie ideaal als ontbijt of als lekker tussendoortje. Daar komt nog eens bij dat mango en banaan hun eigen gezonde voedingsstoffen leveren. Dat ananas gezond is wisten we natuurlijk al, maar mango en banaan leveren hun eigen belangrijke bijdrage. Mango bevat veel bètacaroteen en banaan is een echte leverancier van kalium! Verder leveren alle vruchten bij elkaar een hele boost van vitaminen. Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je deze overheerlijke smoothie kan maken. Lees snel verder!

Wat je allemaal nodig hebt

Voor deze smoothie heb je een blender nodig, een mes, een snijplankje en een leuk smoothieglas.

De ingrediënten

Voor 1 glas tropische ananas smoothie heb je nodig:

½ ananas

6 eetlepels ananassap

1 mango

1 kleine banaan

5 dessertlepels yoghurt

Bereiding

Schil de ananas in stukken. Heb je een ananassnijder? Dan kan je de ananas snijden met de ananassnijder. Schil ook de mango en snijd deze in stukken. Pel als laatste de banaan en snijd deze ook in stukken. Doe alle stukken fruit, samen met het ananassap en de yoghurt in een blender. Pureer alles tot een sap. Vind je de drank te dik? Dan kan je het verdunnen met water of nog een klein scheutje ananassap. Giet de smoothie vervolgens in je smoothieglas en genieten maar!

Smoothie bewaren?

Het beste is om smoothies direct op te drinken. Wil je de smoothie toch een paar uur bewaren? Doe er dan een klein beetje citroensap bij om te voorkomen dat het bruin wordt.

Wat doet de tropische ananas smoothie?

Springende mensen met veel energieDe tropische ananas smoothie is heel gezond voor je lichaam. Door de diverse tropische vruchten krijgt je lichaam een flinke energieboost. Dit oppeppende drankje is zeer geschikt voor wanneer je veel energie nodig hebt. Deze drank zorgt er niet alleen voor dat je snel energie krijgt, maar ook langdurige energie. Dit drankje is ideaal voor mensen die erg vermoeid zijn en zich uitgeput voelen.