Simpele ananassmoothie met munt

Soms zijn de meest simpele smoothies de lekkerste. Probeer eens een ananassmoothie met munt!

Ananas met munt is een verfrissende combinatie. In de zomer maak je van deze smoothie een heerlijk koel drankje door er ijsblokjes aan toe te voegen. De ananassmoothie met munt is ook ’s avonds goed. Het helpt je namelijk goed te laten slapen.

De spullen die je nodig hebt

Om de ananassmoothie met munt te maken kan je de sapcentrifuge of een blender gebruiken. Het sap uit de sapcentrifuge is dun en die van een blender is dik. Voor deze smoothie is een blender aan te raden omdat je maar weinig ingrediënten hebt. Heb je geen blender? Dan is een sapcentrifuge natuurlijk ook prima.

Naast een blender of sapcentrifuge heb je nog wat basisspullen nodig. Deze basisspullen zijn een mes, snijplankje en smoothieglas.

De ingrediënten

Voor de simpele ananassmoothie met munt heb je niet veel nodig. Onderstaande ingrediënten zijn voor 1 glas smoothie.

  • ½ ananas
  • 1 bosje munt

De bereiding

Gebruik alleen het vruchtvlees van de ananas. Het makkelijkst is om de ananas met een ananassnijder te snijden. Als je geen ananassnijder hebt, kan je de ananas natuurlijk ook met een mes schillen. Snijd daarna de ananas in stukken en doe ze in de blender of sapcentrifuge. Was dan het bosje munt voeg deze aan de ananas in de blender toe. Gebruik je de sapcentrifuge? Hak dan de gewassen muntblaadjes fijn en voeg ze pas in het smoothieglas toe aan de drank. Drink de smoothie direct op na bereiding.

Deze smoothie en je gezondheid

Ananas levert veel vitaminen en andere gezonde stoffen. Ananas levert vooral veel vitamine C en bromelaïne op. Vitamine C heb je nodig voor een goede weerstand. Bromelaïne werkt goed tegen eventuele zwellingen. Je zou dus kunnen zeggen dat ananas gezond is.

De munt in de simpele ananassmoothie met munt, werkt krampwerend. Munt  kalmeert de maag en helpt je ook op weg naar een goede nachtrust.