Ananassmoothie met witte kool

Ananassmoothie met witte kool geeft je echt een boost van goede antioxidanten! Ideaal voor wanneer je weerstand een oppepper kan gebruiken.

Witte kool is niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een smoothie. Toch is witte kool verrassend zoet! Zeker in combinatie met de ananas krijgt de drank een lekkere, frisse, zoete smaak. Sap van een kool is sterk, gebruik er daarom niet te veel van.

Blender of sapcentrifuge?

Voor de ananassmoothie met witte kool kan je een blender of een sapcentrifuge gebruiken. Met een sapcentrifuge krijg je alleen het sap van kool en ananas. Het sap dat je uit een sapcentrifuge krijgt is dun. In de blender wordt alles vermalen dus krijg je een dikke drank.

Naast een blender of sapcentrifuge heb je een mes, snijplankje en een smoothieglasnodig.

De ingrediënten voor 1 glas

De ananassmoothie met witte kool heeft, zoals de naam al zegt, slechts 2 ingrediënten.

  • ½ ananas
  • ¼ witte kool

De bereiding

Schil de ananas of snijd de ananas met een ananassnijder . Snijd dan de ananas in kleinere stukken. Sijd daarna de witte kool in stukken. Doe de stukken ananas en witte kool in een blender of sapcentrifuge. In de blender kan je ook een beetje water toevoegen om de smoothie te verdunnen.

Variatietip

Vind je ananas met alleen witte kool niet zo geslaagd? Doe er dan 2 cm geschilde gember en verse munt bij. Je drank wordt van deze extra ingrediënten heerlijk fris.

Deze smoothie is supergezond!

Ananas is een gezonde vrucht. Ananas levert veel vitamine C op. Vitamine C heb je nodig om je weerstand te versterken. Rauwe kool levert ook vitamine C op. Ananas en witte kool versterken elkaar wat deze drank extra gezond maakt!

De ananassmoothie met witte kool versterkt je weerstand en het werkt reinigend. Witte kool is een heel goede leverancier van antioxidanten. Antioxidanten zorgen goed voor je gezondheid door de vrije radicalen in je lichaam onschadelijk te maken.