Ananassmoothie met appel, peer en druiven

De ananassmoothie met appel, peer en druiven is heerlijk zoet en romig! De peer geeft een heerlijke geur aan het drankje.

Ananas met appel, peer en druiven, is een heel geschikte combinatie. Het drankje is lekker zoet. Vind je al deze vruchten bij elkaar een beetje te zoet? Neem dan een Granny Smith appel in plaats van een rode, zoete appel. Granny Smith appels zijn frisgroen van kleur en een beetje zurig van smaak. Voor de druiven kun je gewoon druiven met pitten gebruiken. Hou je niet van de pitjes of heb je gevoelige darmen? Gebruik dan pitloze druiven voor je smoothie. De smoothie is in een paar minuten gemaakt. Lees hieronder hoe je dat doet.

Welke keukenspullen heb je nodig?

Om de ananassmoothie met appel, peer en druiven te maken heb je een blender of een sapcentrifuge nodig. In de blender krijg je een lekkere dikke smoothie. In de sapcentrifuge krijg je een fruitig drankje. Verder heb je een mes, snijplankje en een smoothieglas nodig.

De ingrediënten

De naam van de smoothie verraad eigenlijk al welke ingrediënten je nodig hebt. De ingrediënten die hieronder staan, is voor 1 glas.

1 schijf verse ananas (geschild, het hart verwijderd en in stukken gesneden)

1 peer (eventueel geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden)

1 appel (eventueel geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden)

6 druiven (eventueel ontpit)

De bereiding

De bereiding is een fluitje van een cent en kost slechts enkele minuten van je tijd. Stop alle ingrediënten in blender of sapcentrifuge. Even het apparaat aanzetten, de sap in een glas inschenken en opdrinken maar!

Hoe gezond is deze smoothie?

Deze smoothie zit boordenvol vitaminen, mineralen en vezels. De druiven zorgen goed voor je aders. De appel en de ananas geven je een boost van vitamine C. Deze vitamine is weer heel goed voor je immuunsysteem. De peer geeft je een hele lading gezonde vezels wat weer goed is voor de stoelgang. Met deze smoothie ben je al een heel eind in de gezonde richting!