Ananas Bereiden

Verse Ananas kan op verschillende manieren bereid worden. De ananas kan door zijn zoete smaak, in vele gerechten toegepast worden.

Verse Ananas Bereiden

Ananas bereiden kan op verschillende manieren. Eerst moet je natuurlijk een verse ananas schillen of snijden voordat je deze kunt gebruiken in gerechten. Nadat je dat gedaan hebt zijn er verschillende manieren om ananas te verwerken in gerechten. De meest gebruikelijke manieren zijn het bakken, grillen of pureren van ananas.

Ananas bakken

Gebakken ananasWarme, gebakken ananas is gemakkelijk te maken, en het past bijna overal bij. Gebakken ananas is heerlijk als bijgerechtje.

Ananas bakken doe je door wat olijfolie in een koekenpan te verhitten. Als de pan heet genoeg is, leg je de stukken ananas in de pan en bak je ze aan beide kanten in een paar minuten goudbruin. Let op! Ananassen bakken erg snel aan!

Ananas grillen

Ananas grillen is het lekkerst op de barbecue. Gegrilde ananasSmeer de stukken in met olijfolie, anders blijven ze aan het rooster plakken.

Ananas grillen op de barbecue hoeft maar een paar minuten. Ananas krijgt door het grillen een extra zoete smaak. Wil je de ananas nog zoeter? Dan kan je hem bestrooien met suiker voordat je de ananas op de gril legt.

Ananas pureren

Ananas kan je pureren in een blender voor heerlijke smoothies. Bij de ananaspuree kan je bijvoorbeeld karnemelk, yoghurt en wat honing doen.

Koude Ananas

Ananas kan natuurlijk ook gewoon koud, vers van de vrucht, gegeten worden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de ananas te snijden of te schillen. Dit kan in plakken, stukjes of leuke blokjes. Heerlijk in een fruitsalade.
Ananas in blokjes in wit bakje

Toepassingen van de ananas in gerechten

Ananas past door zijn zoete smaak bij vele gerechten. Vis, vlees, gevogelte of salades, het kan allemaal!

Hieronder een uitleg van de algemene toepassingen van ananas:

    • Rijst en Ananas

Kleine stukjes ananas passen goed bij rijstgerechten.

    • Ananas salsa

Maak van ananas een ananas salsa. Dit doe je door ananas, paprika en een rode ui heel fijn te hakken. Meng alles door elkaar met gember, honing en limoensap. De salsa smaakt heel goed bij gevogelte, vis en vlees.

    • Op brood

Een broodje kipfilet of ham wordt erg feestelijk wanneer er ook heel dunne plakken ananas bijkomen.

    • Salades

Vervang de azijn door ananassap in saladedressings. De salade krijgt hierdoor een lekker fruitig smaakje.

    • Melkproducten

Ananas past goed bij melkproducten, maar let op! Verse rauwe ananas bevat een enzym (bromelaïne) dat eiwitten splitst. Dit enzym zorgt ervoor dat melkproducten met rauwe, verse ananas waterig worden, en dat gelatine niet stijf wordt. Verse ananas in melkproducten kun je het best direct opeten, of je kunt ingeblikt ananas gebruiken. Als je verse ananas eerst heel kort kookt, heb je ook geen last van het eiwitsplitsende enzym.