Ananassmoothie met meloen en munt

De ananassmoothie met meloen en munt is heerlijk verfrissend! Deze drank is voor elk moment van de dag geschikt. De smoothie is heerlijk verfrissend na een zware maaltijd.

De smoothie wordt een lekkere lobbige drank dankzij de meloen. Vind je de drank iets te dik? Voeg er dan een beetje kraanwater bij. Wil je een iets luchtigere drank? Probeer dan eens om er prikwater bij te doen! De meloen die je voor deze smoothie kunt gebruiken zijn alle soorten suikermeloenen. De meest bekende soorten zijn de geelachtige galiameloen en de oranje Cantaloupe.

De benodigdheden

Deze ananassmoothie kan je zowel in de blender als in de sapcentrifuge bereiden. Als je meer trek hebt in een sap, dan kan je de sapcentrifuge gebruiken. Heb je meer trek in een frisse dikkere drank, gebruik dan de blender. Voor deze smoothie heb je dus een sapcentrifuge of een blender nodig. Verder heb je nog basis hulpmiddelen nodig zoals een mes, snijplankje en een smoothieglas.

De frisse ingrediënten

Hetgeen wat deze smoothie zo heerlijk fris maakt, is de munt. Gebruik het liefst verse munt, want dan komt de smoothie pas echt tot zijn recht! De hieronder beschreven ingrediënten zijn in principe bedoeld voor 1 glas.

½ kleine ananas

½ suikermeloen

klein bosje munt

De bereiding

Schil de ananas en de meloen en snijd de vruchten in stukken. Heb je moeite met het snijden van een ananas? Lees dan het stappenplan hoe je een ananas snijdt met een ananassnijder, of klik hier om te lezen hoe je een ananas schilt.

Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en was ze onder koud stromend water. Doe de ananas samen met de meloen in de sapcentrifuge of blender. Als je de vruchten in de blender doet, kunnen de blaadjes munt hier ook bij. Als je een sap maakt in de sapcentrifuge, moeten de blaadjes munt eerst gehakt worden. Daarna kan de gehakte munt aan het sap toegevoegd worden. Als laatste giet je de drank in een leuk glas!

Gezond?

Is deze smoothie gezond? Het antwoord op deze vraag is: Ja zeker!!! Ananas is gezond en levert onder andere bromelaïne (een ontstekingremmend enzym) en vele vitaminen C op. De meloen is een rijke bron van bètacaroteen en ook een bron van vitamine C. De gezonde eigenschappen van meloen hebben een positieve invloed op acne. Munt is een kruid en heeft een geneeskrachtige werking. Munt werkt krampwerend en kalmerend.

Je zou kunnen stellen dat de verschillende ingrediënten van deze smoothie apart van elkaar al heel gezond zijn, laat staan wat er gebeurd als je ze bij elkaar doet! De ananas, meloen en de munt bij elkaar, levert je veel gezondheid op!